Vernissage: Partyhattar och Avtryck

Onsdag 28 mars, 2018

kl. 15.00 - 16.30

Om Vernissage: Partyhattar och Avtryck

Vilken fest kan egentligen kräva partyhattar av guld och ädelstenar? Smyckeskonstnären Michael Persson Carling menar att det bara finns en. Han har skapat partyhattarna för den sista måltiden. I Stilla veckan gästar han Arena: Första Lång och berättar om och visar sin tolkning av den första nattvarden.

En partyhatt i guld prydd med diamanter är knappast en bruksvara. Snarare är det väl något av det mest onödiga som finns. I denna utställning kopplas det kanske allra mest onödiga samman med det mest livsavgörande och den sista måltiden tar sin givna plats som världshistoriens största party.

Om lärjungarna hade vetat hur påskens drama skulle sluta hade det varit läge för partyhattar i guld, silver och diamanter!!!

Är det för överdådigt? Ett party med sådana hattar blir ju ingen vanlig människa bjuden på. Jesus Kristus berättar om en fest dit alla är inbjudna och den berättelsen har gjort avtryck i mänskligheten i mer än 2000 år.

Smyckeskonstnären Michael Persson Carling arbetar i guld, silver, platina och ädelsten. Han driver sedan 1992 sin egna ateljé, MPC Jewellery, i Göteborg. Michael har haft flera utställningar utomlands och hans smycken finns även representerade på Nationalmuseet i Stockholm.

Seminariet är kostnadsfritt. Anmäl deltagande här.

Bräcke diakonis olika programpunkter är i full gång på Arena: Första Lång i Göteborg. Under våren kommer vi att få ta del av flera spännande ämnen och intressanta samtal. I lokalerna finns även Kök:17 där du kan köpa dig en kopp kaffe med något gott till.
Läs mer på vår hemsida.

Varmt välkomna!

Få de senaste uppdateringarna