Europas Brasilia – En film om Sagal Hussein från Hjällbo

Onsdag 28 november, 2018

18.00-20.00

Europas Brasilia – En film om Sagal Hussein från Hjällbo

Inspirerade av Le Corbusiers idéer om staden som en maskin, och estetiken från Brasiliens nya huvudstad Brasilia, försökte stadsplanerarna i Göteborg bygga en ny stad för 200 000 invånare, mitt ute i skogen. Ingenting blev som dom hade planerat. Europas Brasilia berättar den episka historien om de nordöstra förorterna i Sveriges största industristad Göteborg.

Sagal är en 19-årig boxare från Hjällbo. Hon kan inte tänka sig en bättre plats att växa upp på. Filmens kärnberättelse är hennes personliga resa. Ett collage av unikt arkivmaterial om Hjällbos historia, actionfylld boxning, hård träning samt intervjuer med förortens kritiker ur den akademiska medelklassen, som på olika sätt försöker förklara för Sagal varför förorten hon kommer ifrån är ett sådant misslyckande.

Välkomna till en kväll med spännande filmvisning och efterföljande panelsamtal som leds av filmens regissör Carl Pontus Hjorthén och Alfredo Torrez, projektledare på Hyresgästföreningen.

Det kommer bjudas på alkoholfritt bubbel och snacks, innan kvällens betydelsefulla dokumentärfilm drar igång! Varmt välkomna att anmäla er!

Plats: Arena: Första Lång, Första Långgatan 17B

När: Onsdag 28 november, kl. 18.00-20.00

 

 

Anmäl dig här

Fyll i ditt namn och din e-post
Vänliga hälsningar, serviceteamet, Arena: Första Lång.Jag vill ta del av nyhetsbrev


Vill du ha vårt nyhetsbrev?