Katarina Despotovic, kvinnlig fotograf skildrar människoöden

Fredag 8 mars, 2019

09.30-11.00

Katarina Despotovic, kvinnlig fotograf skildrar människoöden

På internationella kvinnodagen kommer Katarina Despotovic hit och delar med sig av axplock från sin karriär som fotograf.

Katarina beskriver att hon alltid har varit mest intresserad av det fantastiska och förunderliga i människors vardag. Det som de flesta av hennes berättelser har gemensamt är människors kamp för de mest basala tingen, tak över huvudet, mat på bordet och en viss känsla av mening i livet. Katarina har under sitt yrkesverksamma liv hunnit med att berätta om många olika människor och livsöden, allt ifrån krigets Jugoslavien till arbetsplatsskildringar, kampen om plats i Den urbana fronten i Kvillebäcken till kampen för det fria kulturlivet i Göteborg. Hon tror att genom att dokumentera och berätta så kan man skapa förändring. Fotografins makt att beröra och skapa en känsla av samhörighet är en viktig del av en sund samhällsdebatt.

Den 8 mars så visar Katarina ett urval av bilder från olika reportage, utställningar, boken Den urbana fronten och kommande böcker om kollektivhus och kampen om miljonprogrammen.

Katarina Despotovic är utbildad till fotograf i Perth, Skottland och har även en fil.kand i kulturstudier vid Göteborgs universitet. Hon har arbetat som frilansfotograf och skribent sedan början på 90-talet. Kom ut med boken Den urbana fronten 2015 som hon skrev tillsammans med forskaren Catharina Thörn. Just nu arbetar hon tillsammans med Catharina i ett nytt forskningsprojekt som handlar om Sveriges bostadspolitiska utveckling sedan 1950-talet och framåt, med särskilt fokus på stadsdelen Pennygången. Katarina arbetar också i ytterligare ett forskningsprojekt som handlar om kollektivhus, där hon är med och tar fram en populärvetenskaplig bok med bilder från två kollektivhus i Göteborg.

Välkommen att anmäla dig till en förmiddag tillsammans med den kvinnliga fotografen Katarina Despotovic här på Arena: Första Lång!

När: 8 mars kl. 09.30-11.00
Var: Arena: Första Lång, Första Långgatan 17 B i Göteborg

Anmäl dig här

Fyll i ditt namn och din e-post
Vänliga hälsningar, serviceteamet, Arena: Första Lång.Jag vill ta del av nyhetsbrev


Vill du ha vårt nyhetsbrev?